Academia de Tineret
Ultimul update: 09.11.2010

Ce zici şefule, îl luăm?

Scris de eugenipi

Să încercăm să înţelegem mecanismul prin care un junior îl acceptăm sau nu în cadrul Academiei. Există câtiva paşi de urmat pe care îi enumerăm mai jos:


Primul pas: Vârsta - un junior se acceptă la Academie doar la vârsta de 15 ani. Excepţie o fac unii juniori de 16 ani numai în condiţiile unui anunţ de overall (calităţi per ansamblu) acceptabil sau bun ori un skillcap bun sau excelent. Jucătorii de 16 ani care nu sunt eligibili de a fi acceptaţi şi cei de 17 ani se acceptă doar dacă sunt primiţi de la ultimul scout, numai pentru a fi mai apoi concediaţi.


Pasul doi: Dacă juniorul are vârsta de 15 ani, deci este pasibil de promovare la Academie, ne uităm peste următoarele informaţii:
- dacă este anunţ de overall acesta să fie minim inadecvat; excepţie - juniorii cu anunţ tipic de portar;
- anunţurile de nivel pentru calităţi nu sunt foarte importante dar e dovedit că prezenţa paselor indică, de cele mai multe ori, un junior talentat;
- dacă cerem de la scouter un anume tip de jucător, să spunem atacant, şi scoutul nu ne dă nici o informaţie despre această calitate, acest junior îl putem accepta fară probleme pentru că scoutul îţi va aduce sigur un junior cu potenţial de creştere la atac. Dacă acest potenţial e mare sau mic asta va ramâne de văzut! Daca potenţialul pe calitatea ceruta este mic s-ar putea sa aiba o alta calitate cu potenţial mare de crestere.


Pasul trei: Juniorii acceptaţi, cei de 15 ani, care nu au un anunţ clar şi evident de skillcap mare vor fi jucaţi pe diferite poziţii pentru a se observa unde au calitatea cea mai ridicată la acel moment. A se folosi antrenamentul secundar pentru aflarea skillcapurilor. Atunci cind sunati scouterul, skillcapul din enunt este unul dintre primele 3 skillcapuri pe care acest junior le va avea la final. A se respecta urmatorul protocol:
- prima poziţie va fi întotdeauna cea corespunzătoare tipului de jucător cerut de la scout;
- fundaşii centrali şi atacanţii se joacă normal;
- fundaşii laterali se joacă defensiv pentru skillul aproape pur de aparare si apoi se joacă normal şi se compară cu evaluarea de pe poziţia de fundaş central normal pentru a deduce nivelul de extremă şi construcţie;
- extremele se joacă ofensiv;
- mijlocaşii se joacă mai întâi ofensiv, apoi normal şi defensiv;
- atacanţii se joacă normal;
În acest mod numărul de stele va reflecta cât mai fidel calităţile lor actuale pentru fiecare poziţie.

Dacă dorim SĂ AFLĂM RAPID skillcapul unui junior pentru o anumită calitate, îl antrenăm pe acea poziţie cu antrenament secundar. Antrenamentul primar aduce informaţii DOAR despre nivelul actual al calităţii antrenate. Este absolut obligatoriu ca juniorii să fie jucaţi minim 44 de minute pentru a primi aceste informaţii.Pot exista şi juniori de 15 ani cu calităţi scăzute şi potenţiale de creştere mici. Vă doresc să nu aveţi acest ghinion!


Website © 2010 bogayman